Ένα καλοκαιρινό πιάτο με σολομό και ζυμαρικά χωρίς γλουτένη!(για 3-4 μερίδες )
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και 3 κ.σ ηλιέλαιο που βράζει βάζουμε τις πέννες για 12 λεπτά να βράσουν.
Έπειτα αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ξεβγάζουμε με νερό και προσθέτουμε λίγο λάδι ενώ παράλληλα τα ανακατεύουμε.
Κόβουμε το σολομό σε κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό κάτω μέρος από τα σπαράγγια κόβοντας με ένα μαχαίρι 2 εκ. από την άκρη.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν για 4λεπτά. Ρίχνουμε το σολομό, το σοτάρουμε από όλες τις μεριές καλά και έπειτα το φρέσκο κρεμμύδι.
Σβήνουμε με βότκα.
Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε σε υψηλή φωτιά να δέσει. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Μπορείτε να συνοδέψετε με λίγο χυμό λεμόνι - μουστάρδα.
Ingredients
Directions
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και 3 κ.σ ηλιέλαιο που βράζει βάζουμε τις πέννες για 12 λεπτά να βράσουν.
Έπειτα αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ξεβγάζουμε με νερό και προσθέτουμε λίγο λάδι ενώ παράλληλα τα ανακατεύουμε.
Κόβουμε το σολομό σε κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό κάτω μέρος από τα σπαράγγια κόβοντας με ένα μαχαίρι 2 εκ. από την άκρη.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν για 4λεπτά. Ρίχνουμε το σολομό, το σοτάρουμε από όλες τις μεριές καλά και έπειτα το φρέσκο κρεμμύδι.
Σβήνουμε με βότκα.
Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε σε υψηλή φωτιά να δέσει. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Μπορείτε να συνοδέψετε με λίγο χυμό λεμόνι - μουστάρδα.