Authorathenamavroeidakou

Loading

 

Ένα καλοκαιρινό πιάτο με σολομό και ζυμαρικά χωρίς γλουτένη!(για 3-4 μερίδες )

Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins
ΥΛΙΚΑ
 240 γρ. πέννες
 200 γρ. φρέσκος σολομός
 1 φρέσκο κρεμμύδι
 15 γρ. σπαράγγια
 7 γρ. άνηθος
 αλάτι
 πιπέρι
 30 γρ. βότκα
 4 κ.σ ελαιόλαδο
 σουσάμι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
1

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και 3 κ.σ ηλιέλαιο που βράζει βάζουμε τις πέννες για 12 λεπτά να βράσουν.

2

Έπειτα αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ξεβγάζουμε με νερό και προσθέτουμε λίγο λάδι ενώ παράλληλα τα ανακατεύουμε.

3

Κόβουμε το σολομό σε κυβάκια.

4

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο.

5

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό κάτω μέρος από τα σπαράγγια κόβοντας με ένα μαχαίρι 2 εκ. από την άκρη.

6

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.

7

Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν για 4λεπτά. Ρίχνουμε το σολομό, το σοτάρουμε από όλες τις μεριές καλά και έπειτα το φρέσκο κρεμμύδι.

8

Σβήνουμε με βότκα.

9

Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά.

10

Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε σε υψηλή φωτιά να δέσει. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

11

Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Μπορείτε να συνοδέψετε με λίγο χυμό λεμόνι - μουστάρδα.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 240 γρ. πέννες
 200 γρ. φρέσκος σολομός
 1 φρέσκο κρεμμύδι
 15 γρ. σπαράγγια
 7 γρ. άνηθος
 αλάτι
 πιπέρι
 30 γρ. βότκα
 4 κ.σ ελαιόλαδο
 σουσάμι

Directions

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
1

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και 3 κ.σ ηλιέλαιο που βράζει βάζουμε τις πέννες για 12 λεπτά να βράσουν.

2

Έπειτα αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ξεβγάζουμε με νερό και προσθέτουμε λίγο λάδι ενώ παράλληλα τα ανακατεύουμε.

3

Κόβουμε το σολομό σε κυβάκια.

4

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο.

5

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό κάτω μέρος από τα σπαράγγια κόβοντας με ένα μαχαίρι 2 εκ. από την άκρη.

6

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.

7

Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν για 4λεπτά. Ρίχνουμε το σολομό, το σοτάρουμε από όλες τις μεριές καλά και έπειτα το φρέσκο κρεμμύδι.

8

Σβήνουμε με βότκα.

9

Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά.

10

Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε σε υψηλή φωτιά να δέσει. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

11

Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Μπορείτε να συνοδέψετε με λίγο χυμό λεμόνι - μουστάρδα.

Notes

Πέννες χωρίς γλουτένη με φρέσκο σολομό και σπαράγγια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *