Ένα αλμυρό σνακ με την πιο αφράτη ζύμη κουρού που λατρεύουν τόσο οι μικροί μας φίλοι όσο και οι μεγάλοι! ( για 20 μερίδες)
Τοποθετούμε στο μπλέντερ τα κριτσίνια και τα κάνουμε σκόνη.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη σκόνη από τα κριτσίνια, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αυγό, αλάτι, μοσχοκάρυδο και πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Αφήνουμε τη ζύμη στο μπολ να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σκεπάζοντάς την με μεμβράνη.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φέτα και το ανθότυρο, τα οποία κόβουμε με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε 2κ.σ γιαούρτι και 2κ.σ σκόνη από τα κριτσίνια, το δυόσμο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε στο πάγκο μας λαδόκολλα, λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας.
Παίρνουμε λίγη ζύμη στα χέρια μας για ένα τυροπιτάκι. Το ανοίγουμε είτε με τις παλάμες των χεριών με γρήγορες κινήσεις κυκλικά είτε τοποθετούμε τη ζύμη στη λαδόκολλα και την ανοίγουμε με τον πλάστη.
Τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης 1κ.γ γέμιση, σκεπάζουμε και πιέζουμε με ένα πιρούνι γύρω από τη ζύμη για να μην ανοίξει το τυροπιτάκι.
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια.
Τα αλείφουμε με κρόκο στον οποίο έχουμε προσθέσει λίγες σταγόνες νερό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ για 25 λεπτά.
Ingredients
Directions
Τοποθετούμε στο μπλέντερ τα κριτσίνια και τα κάνουμε σκόνη.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη σκόνη από τα κριτσίνια, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αυγό, αλάτι, μοσχοκάρυδο και πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Αφήνουμε τη ζύμη στο μπολ να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σκεπάζοντάς την με μεμβράνη.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φέτα και το ανθότυρο, τα οποία κόβουμε με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε 2κ.σ γιαούρτι και 2κ.σ σκόνη από τα κριτσίνια, το δυόσμο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε στο πάγκο μας λαδόκολλα, λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας.
Παίρνουμε λίγη ζύμη στα χέρια μας για ένα τυροπιτάκι. Το ανοίγουμε είτε με τις παλάμες των χεριών με γρήγορες κινήσεις κυκλικά είτε τοποθετούμε τη ζύμη στη λαδόκολλα και την ανοίγουμε με τον πλάστη.
Τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης 1κ.γ γέμιση, σκεπάζουμε και πιέζουμε με ένα πιρούνι γύρω από τη ζύμη για να μην ανοίξει το τυροπιτάκι.
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια.
Τα αλείφουμε με κρόκο στον οποίο έχουμε προσθέσει λίγες σταγόνες νερό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ για 25 λεπτά.