Authorathenamavroeidakou

Loading

 

CategoryDifficultyIntermediate

Ένα αλμυρό σνακ με την πιο αφράτη ζύμη κουρού που λατρεύουν τόσο οι μικροί μας φίλοι όσο και οι μεγάλοι! ( για 20 μερίδες)

Prep Time10 minsCook Time25 minsTotal Time35 mins
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
 120 g κριτσίνια μαστίχας grecian living
 350 g αλεύρι φαρίνα χωρίς γλουτένη
 120 g γιαούρτι στραγγιστό
 1 αυγό
 50 ml ελαιόλαδο
 ½ tbsp ξύδι
 σουσάμι, για πασπάλισμα
 2 κρόκοι για άλειμμα
 αλάτι
Για τη γέμιση
 120 g φέτα
 100 g ανθότυρο
 δυόσμος
 πιπέρι
 μοσχοκάρυδο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1

Τοποθετούμε στο μπλέντερ τα κριτσίνια και τα κάνουμε σκόνη.

2

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη σκόνη από τα κριτσίνια, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αυγό, αλάτι, μοσχοκάρυδο και πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.

3

Αφήνουμε τη ζύμη στο μπολ να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σκεπάζοντάς την με μεμβράνη.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
4

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φέτα και το ανθότυρο, τα οποία κόβουμε με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια.

5

Προσθέτουμε 2κ.σ γιαούρτι και 2κ.σ σκόνη από τα κριτσίνια, το δυόσμο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
6

Απλώνουμε στο πάγκο μας λαδόκολλα, λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας.

7

Παίρνουμε λίγη ζύμη στα χέρια μας για ένα τυροπιτάκι. Το ανοίγουμε είτε με τις παλάμες των χεριών με γρήγορες κινήσεις κυκλικά είτε τοποθετούμε τη ζύμη στη λαδόκολλα και την ανοίγουμε με τον πλάστη.

8

Τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης 1κ.γ γέμιση, σκεπάζουμε και πιέζουμε με ένα πιρούνι γύρω από τη ζύμη για να μην ανοίξει το τυροπιτάκι.

9

Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια.

10

Τα αλείφουμε με κρόκο στον οποίο έχουμε προσθέσει λίγες σταγόνες νερό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

11

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ για 25 λεπτά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
 120 g κριτσίνια μαστίχας grecian living
 350 g αλεύρι φαρίνα χωρίς γλουτένη
 120 g γιαούρτι στραγγιστό
 1 αυγό
 50 ml ελαιόλαδο
 ½ tbsp ξύδι
 σουσάμι, για πασπάλισμα
 2 κρόκοι για άλειμμα
 αλάτι
Για τη γέμιση
 120 g φέτα
 100 g ανθότυρο
 δυόσμος
 πιπέρι
 μοσχοκάρυδο

Directions

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1

Τοποθετούμε στο μπλέντερ τα κριτσίνια και τα κάνουμε σκόνη.

2

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη σκόνη από τα κριτσίνια, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αυγό, αλάτι, μοσχοκάρυδο και πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.

3

Αφήνουμε τη ζύμη στο μπολ να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σκεπάζοντάς την με μεμβράνη.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
4

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φέτα και το ανθότυρο, τα οποία κόβουμε με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια.

5

Προσθέτουμε 2κ.σ γιαούρτι και 2κ.σ σκόνη από τα κριτσίνια, το δυόσμο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
6

Απλώνουμε στο πάγκο μας λαδόκολλα, λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας.

7

Παίρνουμε λίγη ζύμη στα χέρια μας για ένα τυροπιτάκι. Το ανοίγουμε είτε με τις παλάμες των χεριών με γρήγορες κινήσεις κυκλικά είτε τοποθετούμε τη ζύμη στη λαδόκολλα και την ανοίγουμε με τον πλάστη.

8

Τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης 1κ.γ γέμιση, σκεπάζουμε και πιέζουμε με ένα πιρούνι γύρω από τη ζύμη για να μην ανοίξει το τυροπιτάκι.

9

Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια.

10

Τα αλείφουμε με κρόκο στον οποίο έχουμε προσθέσει λίγες σταγόνες νερό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

11

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ για 25 λεπτά.

Notes

Τυροπιτάκια κουρού

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *