Authorathenamavroeidakou

Loading

 

Μία ελαφριά σαλάτα για όσους είναι λάτρεις των θαλασσινών, κατάλληλη κατά την περίοδο της νηστείας!!! (για 8 μερίδες)

Prep Time20 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 20 mins
ΥΛΙΚΑ
 900 g χταπόδι
 400 g μαυρομάτικα
 8 πίκλες
 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές
 7 g μαϊντανός ψιλοκομμένος
 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
 3 tbsp ξύδι βαλσάμικο
 70 g λευκό κρασί
 70 g λάδι
 αλάτι, πιπέρι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
1

Ξεπλένουμε το χταπόδι και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφτεί. Προσθέτουμε το λάδι, το λευκό ξύδι, το δενδρολίβανο, το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά.

2

Μόλις μαλακώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε σε μπουκιές.

3

Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις πιπεριές. Τις κόβουμε σε μικρά καρέ και τις πίκλες σε φέτες.

4

Σε ένα μπόλ βάζουμε τα βρασμένα μαυρομάτικα, το χταπόδι, τις πιπεριές, τις πίκλες, το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι, το ξύδι βαλσάμικο και ανακατεύουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 900 g χταπόδι
 400 g μαυρομάτικα
 8 πίκλες
 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές
 7 g μαϊντανός ψιλοκομμένος
 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
 3 tbsp ξύδι βαλσάμικο
 70 g λευκό κρασί
 70 g λάδι
 αλάτι, πιπέρι

Directions

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
1

Ξεπλένουμε το χταπόδι και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφτεί. Προσθέτουμε το λάδι, το λευκό ξύδι, το δενδρολίβανο, το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά.

2

Μόλις μαλακώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε σε μπουκιές.

3

Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις πιπεριές. Τις κόβουμε σε μικρά καρέ και τις πίκλες σε φέτες.

4

Σε ένα μπόλ βάζουμε τα βρασμένα μαυρομάτικα, το χταπόδι, τις πιπεριές, τις πίκλες, το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι, το ξύδι βαλσάμικο και ανακατεύουμε.

Notes

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και χταπόδι

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *