Μία ελαφριά σαλάτα για όσους είναι λάτρεις των θαλασσινών, κατάλληλη κατά την περίοδο της νηστείας!!! (για 8 μερίδες)
Ξεπλένουμε το χταπόδι και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφτεί. Προσθέτουμε το λάδι, το λευκό ξύδι, το δενδρολίβανο, το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά.
Μόλις μαλακώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε σε μπουκιές.
Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις πιπεριές. Τις κόβουμε σε μικρά καρέ και τις πίκλες σε φέτες.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα βρασμένα μαυρομάτικα, το χταπόδι, τις πιπεριές, τις πίκλες, το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι, το ξύδι βαλσάμικο και ανακατεύουμε.
Ingredients
Directions
Ξεπλένουμε το χταπόδι και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφτεί. Προσθέτουμε το λάδι, το λευκό ξύδι, το δενδρολίβανο, το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά.
Μόλις μαλακώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε σε μπουκιές.
Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις πιπεριές. Τις κόβουμε σε μικρά καρέ και τις πίκλες σε φέτες.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα βρασμένα μαυρομάτικα, το χταπόδι, τις πιπεριές, τις πίκλες, το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι, το ξύδι βαλσάμικο και ανακατεύουμε.