Authorathenamavroeidakou

Loading

Σας έχω χριστουγεννιάτικη συνταγή για μελομακάρονα χωρίς γλουτένη. Δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε αυτά τα γευστικά, μυρωδάτα και ταυτόχρονα ελαφριά μελομακάρονα. Και όλα αυτά χάρη στο αλεύρι της εταιρίας Schar Mix C Patisserie.

Prep Time20 minsCook Time20 minsTotal Time40 mins
ΥΛΙΚΑ
 220 γρ. ελαιόλαδο
 240 γρ. ηλιέλαιο
 700 γρ. αλεύρι Mix C Patisserie Schar περίπου
 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
 30 γρ. κονιάκ
 2 κ.γ κανέλα
 1 κ.γ γαρύφαλλο
 ξύσμα από ένα πορτοκάλι
 χυμό από 2 πορτοκάλια
 1 κοφτό κ.γ μαγειρική σόδα
 2 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
 καρύδια για σερβίρισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
 500 γρ. νερό
 500 γρ. ζάχαρη
 4 κ.σ θυμαρίσιο μέλι
 2 ξυλάκια κανέλας
 φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
1

Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.

2

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει και να διαλυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ζάχαρη.

3

Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε να αρχίσει να φουσκώνει και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με το σύρμα.

4

Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε με το χέρι μας απαλά. Δεν την πλάθουμε για πολύ ώρα για να μη βγάλει το λάδι .

5

Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη λαδερή και απαλή.

6

Παίρνουμε 25γρ. το καθένα και τα πλάθουμε σε σχήμα καρυδιού.

7

Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί. Πατάμε ελαφρά με πιρούνι την επιφάνεια τους και κάνουμε τρυπούλες. Αυτό θα βοηθήσει να ρουφήξουν σωστά το σιρόπι αφού ψηθούν.

8

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα με αέρα για περίπου 20΄ στους 190 ºC.

9

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

10

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε 5'.

11

Αφού βράσει το σιρόπι το αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, στο 1 ή στο 2, ίσα που να σιγοβράζει.

12

Τα βουτάμε λίγα λίγα κάθε φορά. τα βουτάμε με μία κουτάλα και όταν σταματήσουν να βγάζουν φουσκαλίτσες τα αφαιρούμε από το σιρόπι.

13

Πασπαλίζουμε με καρύδια ψιλοκομμένα.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 220 γρ. ελαιόλαδο
 240 γρ. ηλιέλαιο
 700 γρ. αλεύρι Mix C Patisserie Schar περίπου
 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
 30 γρ. κονιάκ
 2 κ.γ κανέλα
 1 κ.γ γαρύφαλλο
 ξύσμα από ένα πορτοκάλι
 χυμό από 2 πορτοκάλια
 1 κοφτό κ.γ μαγειρική σόδα
 2 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
 καρύδια για σερβίρισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
 500 γρ. νερό
 500 γρ. ζάχαρη
 4 κ.σ θυμαρίσιο μέλι
 2 ξυλάκια κανέλας
 φλούδα από 1/2 πορτοκάλι

Directions

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
1

Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.

2

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει και να διαλυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ζάχαρη.

3

Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε να αρχίσει να φουσκώνει και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με το σύρμα.

4

Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε με το χέρι μας απαλά. Δεν την πλάθουμε για πολύ ώρα για να μη βγάλει το λάδι .

5

Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη λαδερή και απαλή.

6

Παίρνουμε 25γρ. το καθένα και τα πλάθουμε σε σχήμα καρυδιού.

7

Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί. Πατάμε ελαφρά με πιρούνι την επιφάνεια τους και κάνουμε τρυπούλες. Αυτό θα βοηθήσει να ρουφήξουν σωστά το σιρόπι αφού ψηθούν.

8

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα με αέρα για περίπου 20΄ στους 190 ºC.

9

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

10

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε 5'.

11

Αφού βράσει το σιρόπι το αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, στο 1 ή στο 2, ίσα που να σιγοβράζει.

12

Τα βουτάμε λίγα λίγα κάθε φορά. τα βουτάμε με μία κουτάλα και όταν σταματήσουν να βγάζουν φουσκαλίτσες τα αφαιρούμε από το σιρόπι.

13

Πασπαλίζουμε με καρύδια ψιλοκομμένα.

Notes

Μελομακάρονα χωρίς γλουτένη

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *