Authorathenamavroeidakou

Loading

 

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τραγανούς και ταυτόχρονα αφράτους λουκουμάδες. (για 5-6μερίδες)

Prep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins
ΥΛΙΚΑ
 350 g χλιαρό νερό
 250 g αλεύρι
 ½ tbsp ξηρή μαγιά
 1 tsp μέλι
 5 g αλάτι
 1 βανιλίνη
 ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
 κανέλλα
 σουσάμι
 μέλι ή σιρόπι καραμέλα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
1

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, το μέλι, τη μαγιά και ανακατεύουμε.

2

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μείγμα με τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

3

Σχηματίζεται ένας χυλός. Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

4

Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

5

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Θέλουμε να έχουμε θερμοκρασία 150- 160οC.

6

Σε ένα ποτήρι βάζουμε νερό.

7

Βάζουμε το χέρι μας στο μπολ με τη ζύμη, παίρνουμε ζύμη με το χέρι μας και αρχίζουμε να την κλείνουμε μέσα στο χέρι μας. Αυτή ξεκινά να ξεχειλίζει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο έχουμε περάσει από το ποτήρι με το νερό, παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις αφήνουμε να πέσουν μέσα στην κατσαρόλα.

8

Όταν πάρουν από τη μία μεριά ρόδινο χρώμα, με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τους γυρνάμε για να τηγανιστούν και από την άλλη μεριά.

9

Όταν πάρουν και από την άλλη μεριά χρώμα τους αφαιρούμε από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.

10

Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσουν όλοι.

11

Τους τοποθετούμε σε ένα ένα πιάτο, ρίχνουμε μέλι ή σιρόπι καραμέλας, πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι και σερβίρουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 350 g χλιαρό νερό
 250 g αλεύρι
 ½ tbsp ξηρή μαγιά
 1 tsp μέλι
 5 g αλάτι
 1 βανιλίνη
 ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
 κανέλλα
 σουσάμι
 μέλι ή σιρόπι καραμέλα

Directions

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
1

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, το μέλι, τη μαγιά και ανακατεύουμε.

2

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μείγμα με τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

3

Σχηματίζεται ένας χυλός. Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

4

Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

5

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Θέλουμε να έχουμε θερμοκρασία 150- 160οC.

6

Σε ένα ποτήρι βάζουμε νερό.

7

Βάζουμε το χέρι μας στο μπολ με τη ζύμη, παίρνουμε ζύμη με το χέρι μας και αρχίζουμε να την κλείνουμε μέσα στο χέρι μας. Αυτή ξεκινά να ξεχειλίζει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο έχουμε περάσει από το ποτήρι με το νερό, παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις αφήνουμε να πέσουν μέσα στην κατσαρόλα.

8

Όταν πάρουν από τη μία μεριά ρόδινο χρώμα, με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τους γυρνάμε για να τηγανιστούν και από την άλλη μεριά.

9

Όταν πάρουν και από την άλλη μεριά χρώμα τους αφαιρούμε από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.

10

Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσουν όλοι.

11

Τους τοποθετούμε σε ένα ένα πιάτο, ρίχνουμε μέλι ή σιρόπι καραμέλας, πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι και σερβίρουμε.

Notes

Λουκουμάδες χωρίς γλουτένη

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *