Τις ημέρες των Χριστουγέννων όλοι μας ψάχνουμε μία συνταγή για πετυχημένους κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη . Έτσι, λοιπόν, παρέα με την εταιρία Schar δημιουργήσαμε αφράτους κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα χάρη στο αλεύρι Mix C Patisserie!!(για 60τεμάχια)
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και την ζάχαρη άχνη.
Με το σύρμα χειρός τα χτυπάμε για 3' σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
Δυναμώνουμε σταδιακά σε δυνατή ταχύτητα και χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη για περίπου 10' μέχρι να ασπρίσει το μείγμα να διπλασιαστεί και να γίνει μία λευκή κρέμα. Αυτό το στάδιο είναι πολύ βασικό γιατί όσο περισσότερο αέρα εγκλωβίσει το βούτυρο τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν.
Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και ταυτόχρονα συνεχίζουμε το χτύπημα με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες.
Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο κονιάκ και τα ρίχνουμε μαζί στο μείγμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας.
Μόλις η ζύμη μας αποκτήσει μαλακή και βουτυράτη υφή σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι. Μπορεί να περισσέψει λίγο αλεύρι.
Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στη ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 ºC στον αέρα.
Παίρνουμε 25 γραμ. ζύμης και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.
Τους τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Τους ψήνουμε με αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για περίπου 15λεπτά και με αέρα για επιπλέον περίπου 10 λεπτά μέχρι να σκάσουν από πάνω και να ροδίσουν καλά.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Δεν τους μετακινούμε από το ταψί κατευθείαν καθώς θα σπάσουν γιατί είναι πολύ αφράτοι. Το ιδανικό είναι να τους αφήσουμε μία νύχτα να κρυώσουν καλά και να σφίξουν. Έπειτα ψεκάζουμε με ροδόνερο και αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ingredients
Directions
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και την ζάχαρη άχνη.
Με το σύρμα χειρός τα χτυπάμε για 3' σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
Δυναμώνουμε σταδιακά σε δυνατή ταχύτητα και χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη για περίπου 10' μέχρι να ασπρίσει το μείγμα να διπλασιαστεί και να γίνει μία λευκή κρέμα. Αυτό το στάδιο είναι πολύ βασικό γιατί όσο περισσότερο αέρα εγκλωβίσει το βούτυρο τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν.
Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και ταυτόχρονα συνεχίζουμε το χτύπημα με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες.
Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο κονιάκ και τα ρίχνουμε μαζί στο μείγμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας.
Μόλις η ζύμη μας αποκτήσει μαλακή και βουτυράτη υφή σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι. Μπορεί να περισσέψει λίγο αλεύρι.
Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στη ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 ºC στον αέρα.
Παίρνουμε 25 γραμ. ζύμης και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.
Τους τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Τους ψήνουμε με αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για περίπου 15λεπτά και με αέρα για επιπλέον περίπου 10 λεπτά μέχρι να σκάσουν από πάνω και να ροδίσουν καλά.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Δεν τους μετακινούμε από το ταψί κατευθείαν καθώς θα σπάσουν γιατί είναι πολύ αφράτοι. Το ιδανικό είναι να τους αφήσουμε μία νύχτα να κρυώσουν καλά και να σφίξουν. Έπειτα ψεκάζουμε με ροδόνερο και αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη.