Authorathenamavroeidakou

Loading

Category, DifficultyBeginner

Κλασσικό δίχρωμο κέικ χωρίς γλουτένη για μικρούς και μεγάλους!!!(10μερίδες)

Prep Time15 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 150 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
 3 αυγά
 2 κ.γ γιαούρτι
 μισό κ.γ. ξανθάνη
 2 βανιλίνες
 τζίντζερ
 60 ml. γάλα
 1 κ.γ κανέλα
 3 κ.σ κακάο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.

2

Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη  σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

3

Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ χειρός. Ρίχνουμε το πρώτο αυγό, περιμένουμε να απορροφηθεί  και έπειτα ρίχνουμε το επόμενο.

4
Προσθέτουμε τις βανιλίνες, την ξανθάνη, το τζίντζερ και ανακατεύουμε.
 
5

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 

6

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα με το κακάο και τη κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να γίνει μια πάστα σοκολάτας. Προσθέτουμε 2 κ.σ από το μείγμα της βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.

7

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε το μισό μείγμα βανίλιας μέσα στη φόρμα καλύπτοντας καλά τον πάτο της.

8

Τοποθετούμε το σοκολατένιο μείγμα στη φόρμα και με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε ελαφρώς τα 2 μείγματα κάνοντας κυκλικές κινήσεις, δημιουργώντας "νερά" μέσα στο κέικ. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 

9

Πασπαλίζουμε με κανέλα.

10

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45 λεπτά. Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο, τρυπάμε το κέικ με ένα μαχαίρι και  θα πρέπει να βγαίνει καθαρό.

11

Αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Μπορούμε να ρίξουμε επικάλυψη από σοκολάτα ή να  πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Ingredients

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 150 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
 3 αυγά
 2 κ.γ γιαούρτι
 μισό κ.γ. ξανθάνη
 2 βανιλίνες
 τζίντζερ
 60 ml. γάλα
 1 κ.γ κανέλα
 3 κ.σ κακάο

Directions

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.

2

Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη  σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

3

Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ χειρός. Ρίχνουμε το πρώτο αυγό, περιμένουμε να απορροφηθεί  και έπειτα ρίχνουμε το επόμενο.

4
Προσθέτουμε τις βανιλίνες, την ξανθάνη, το τζίντζερ και ανακατεύουμε.
 
5

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 

6

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα με το κακάο και τη κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να γίνει μια πάστα σοκολάτας. Προσθέτουμε 2 κ.σ από το μείγμα της βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.

7

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε το μισό μείγμα βανίλιας μέσα στη φόρμα καλύπτοντας καλά τον πάτο της.

8

Τοποθετούμε το σοκολατένιο μείγμα στη φόρμα και με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε ελαφρώς τα 2 μείγματα κάνοντας κυκλικές κινήσεις, δημιουργώντας "νερά" μέσα στο κέικ. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 

9

Πασπαλίζουμε με κανέλα.

10

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45 λεπτά. Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο, τρυπάμε το κέικ με ένα μαχαίρι και  θα πρέπει να βγαίνει καθαρό.

11

Αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Μπορούμε να ρίξουμε επικάλυψη από σοκολάτα ή να  πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Notes

Δίχρωμο κέικ χωρίς γλουτένη

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *