Αρχεία Γεύματα Χωρίς Γλουτένη

Κρεατόπιτα χωρίς γλουτένη

Loading

Η κρεατόπιτα είναι μία ελληνική παραδοσιακή πίτα που φτιάχνουν στη Κεφαλονιά. Τα κύρια συστατικά της είναι τρία είδη κρέατος και ρύζι. Η γέμιση με όλα τα μυρωδικά που προσθέτουμε έχει μία πολλή ωραία γεύση. Φυσικά από την κρεατόπιτα δεν λείπει το χειροποίητο λεπτό φύλλο που παρασκευάσαμε με τη βοήθεια του αλευριού Mix Bread της εταιρίας Schar.( για 10 μερίδες)

Διαβάστε περισσότερα

Χειροποίητο νιόκι με σάλτσα παρμεζάνας και παναρισμένο κοτόπουλο

Loading

Τα νιόκι ανήκουν στην οικογένεια ζυμαρικών της ιταλικής κουζίνας. Είναι μικρά κομμάτια ζύμης, τα οποία συνήθως αποτελούνται από αλεύρι, αυγό, αλάτι, πατάτα. Σε συνδυασμό με το παναρισμένο κοτόπουλο που παρασκευάζεται με την τριμμένη φρυγανιά της Schar δίνουν την απόλυτη γεύση μεταξύ γλυκού-ξινού. (6 μερίδες)

Διαβάστε περισσότερα

Τραβηχτές Πίτες με μέλι και τυρί χωρίς γλουτένη

Loading

Οι τραβηχτές υπάρχουν χρόνια στην Μανιάτικη κουζίνα. Είναι πίτες που πήραν την ονομασία τους από τον τρόπο παρασκευής τους, δηλαδή τις «τραβάμε» για να πάρουν το κατάλληλο σχήμα πριν τηγανιστούν. Μπορούν να σερβιριστούν με μέλι- κανέλα ή ζάχαρη- κανέλα αν και το πιο συνηθέστερο είναι μέλι με ένα κομμάτι σκληρό τυρί. Έχοντας ρίζες από την Μάνη, τις κατανάλωνα συνέχεια στη παιδική μου ηλικία πριν διαγνωστώ με κοιλιοκάκη. Έτσι, πειραματίστηκα να παρασκευάσω τραβηχτές χωρίς γλουτένη με το αλεύρι Mix Bread Schar. Το αποτέλεσμα; Με άφησε πλήρως ικανοποιημένη καθώς δοκιμάζοντάς τες μου έφεραν στη μνήμη τις πίτες που έτρωγα μικρή παρέα με τον παππού μου και την γιαγιά μου. Ακολουθήστε την συνταγή και θα έχετε τις πιο νόστιμες, τραγανές παραδοσιακές μανιάτικες τραβηχτές χωρίς γλουτένη! ( για 10 μερίδες)

Διαβάστε περισσότερα