Loading

Το ραβανί είναι ένα γλυκό που ανήκει στην κατηγορία των σιροπιαστών γλυκών!! Ένα αγαπημένο μας γλυκό που αν ακολουθήσετε τα βήματα της συνταγής στο site μου, θα δημιουργήσετε ένα αφράτο, ελαφρύ και πολύ γευστικό ραβανί!

 

Πριν όμως πάτε στη συνταγή να θυμάστε τα εξής:

  • Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώσετε στο χτύπημα των αυγών με τη ζάχαρη τόσο πιο αφράτη υφή θα έχει το ραβανί σας.
  • Η ξανθάνη είναι ένα σημαντικό συστατικό όπου παρά τη μικρή ποσότητα που υπάρχει στη συνταγή, έχει την ικανότητα να σχηματίζει ένα κολλώδες τζελ και έτσι προσδίδει ελαστικότητα, βελτιώνει την υφή και βοηθά στη διατήρηση υγρασίας κατά το ψήσιμο του ραβανί.
  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα λεμόνι, το οποίο βοηθά στο να κάνει πιο έντονα τα αρώματα του γλυκού.

 

Επίσης, σημαντική ερώτηση αποτελεί αν χρειαζόμαστε ζεστό ή κρύο σιρόπι σε αυτό το γλυκό!!

         Θα πρέπει να έχουμε κρύο σιρόπι και ζεστό γλυκό, για αυτό μη ξεχάσετε να ξεκινήσετε με το σιρόπι.

 

 

Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για το ραβανί χωρίς γλουτένη

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *