Τα απαραίτητα cookies απαιτούνται για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών αυτού του ιστότοπου, όπως η παροχή ασφαλούς σύνδεσης ή η προσαρμογή των προτιμήσεών σας για τη συγκατάθεση. Αυτά τα cookies δεν αποθηκεύουν κανένα αναγνωρίσιμο από προσωπικά δεδομένα.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Τα αναλυτικά cookies χρησιμοποιούνται για να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με μετρήσεις, όπως ο αριθμός των επισκεπτών, ο ρυθμός αναπήδησης, η πηγή κίνησης, κ.λπ.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Σε έναν δοσομετρητή βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Με τα χέρια μας σχηματίζουμε μία λακουβίτσα στο αλεύρι.
Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να δημιουργήσουμε μία μαλακή ζύμη. Αν είναι λίγο σφικτή προσθέτετε λίγο νερό ακόμα. Αν κολλάει προσθέτετε λίγο λάδι όχι αλεύρι.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ ,που έχουμε λαδώσει, τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 60γρ. Τα καλύπτουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.
Λαδώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε ένα μπαλάκι επάνω και το ανοίγουμε ελαφρώς με τα δάκτυλά μας. Έπειτα το τραβάμε με τα χέρια μας που έχουμε λαδώσει ελαφρώς, δίνοντάς του ένα ορθογώνιο σχήμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπαλάκια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τον πάτο και λίγο παραπάνω. Το τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, τηγανίζουμε τις πίτες μία μία.
Πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας.
Τηγανίζουμε για περίπου 2’ να ροδίσει και να φουσκώσει και την γυρίζουμε από την άλλη.
Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτό από την άλλη πλευρά να ροδίσει. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τις υπόλοιπες πίτες.
Αφαιρούμε από το τηγάνι με μια σπάτουλα και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τις τραβηχτές πίτες Μάνης με ένα κομμάτι σκληρό τυρί και μέλι.